Påskdagen

Avstånden här nere kommer vi aldrig att lära oss, tror jag. Vi kom inte så långt denna dag. Strax innan mörkrets inbrott, och efter några timmars körning hade vi kommit fram till Lorne, där vi snabbt bestämde att vi skulle stanna. Och, döm om vår förvåning när vi också snabbt bestämde oss för att ta in på första bästa hotell (istället för att, som vi brukar, irra omkring tills energinivån är på noll, och alla mer eller mindre gnäller...). Mycket lyckat, hotell Mantra bjöd sedan på en fantastisk frukost och vi njöt så länge (Molly hade lust) vi fick. När alla var mätta och belåtna, började vi dagens resa med en promenad på stranden utanför vårt hotellrum!




Målet för dagen var en turistfälla som kallas De Tolv Apostlarna. Strax innan man kommer fram till Port Campbell, ligger dessa magnifika klippformationer, som likt gigantiska raukar sticker upp ur vattnet. Väder och vind tär dock på dessa stackars stolta pelare, och de Tolv är numera bara Elva...

(här vill Molly gärna inflika att "dockan är med", något som var väldigt viktigt den här helgen)





Så var det dags att röra sig hemåt igen. Lunchen blev enkel och god, toast, kaffe - och glass! (obs. dockan är med)



Timmarna i bilen blev många, och det var inte bara föraren som behövde stanna för att röra på sig då och då. Pappa försökte fånga de otroliga vidderna på bild, men inser att det helt enkelt inte går...



Molly hittade som vanligt en härlig lekplats i eftermiddagssolen, där vi fick vara uppmärksamma för att inte tappa bort henne bland alla påskfirande turistbarn.



Efter typ 10 timmar i bilen, och en stunds väntan på tåget när bilen var åter på sin viloplats, kom vi äntligen hem. Molly fick äntligen se sin älskade Nicke Nyfiken, som det påmints om ungefär sedan det vaknats denna dag... Och så hade ju påskharen varit framme med chokladkaka, som på en inte alltför lång stund helt försvunnit.



Alla var trötta och matta efter den långa dagen, och huvudet var fullt med bilder och intryck från dagens äventyr. Inte heller denna natt fanns några som helst problem att somna!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Please! Finn ett par riktigt grymma solglasögon till Leonel! Hans mamma vill gärna se honom i lika som Molly.......:-)

2009-04-14 @ 22:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0