Kejsarinnans nya kläder!

Behovet av att se mera förde oss med spårvagn till Melbournes närmaste strand, South Melbourne Beach. Molly fick tillfället att prova sina nya kläder, som hon valt själv och Mamma och Pappa fick en stund i solen. Men vad det blåste!!! 


Det blev en ganska kort tur idag, och vi avslutade istället eftermiddagen med en lekstund i lekparken. Klätterväggen är en ny favorit, kanske övar Molly för sommarens tur upp på Kebnekajse?



35° i skuggan

Maria fick eftermiddagen ledigt igår för de har jobbat in så mycket tid. Första spårvagn till St Kilda! Stranden väntar. Pappa och Molly hade gjort härliga wraps och annat gott. Medan pappa kastade omkring med Molly ute i vattnet fick mamma några välbehövliga minuter i den livsfarliga solen! 

Sent omsider kom vi in till stan, med sand och salt i håret, och Molly sovandes i vagnen. 
En liten tur på stan för att kolla efter lite nya kläder till Molly, och sen till vår lilla kvarterskrog för en snabb öl innan läggdags. 
Där gick vi igenom hur vi någonsin skulle kunna lämna denna fantastiska plats och tid...




En helt vanlig dag…

När vi inte är ute på utflykter eller ser på sevärdheter, eller är i lekparken, kan det lätt bli att vi bara hänger på Fed Square, självklart med glass och latte... Molly stortrivs här, det finns människor och saker att titta på, folk kommer fram och pratar, man kan springa fritt och äta glass! Kan inte bli bättre, platsen är som gjord för att relaxa på. Med storstadens skyskrapor i bakgrunden och kulturen runt hörnet är detta en oas.




Men när mamma kommer hem är det skönt att göra nåt annat! Ofta går vi och äter något på det otal restauranger runt där vi bor. Sist blev det en Malaysisk/Indisk restaurang, och Maria smakade sin första Lassi! Smarrigt!


Mollipop's

Onsdagens 15° grader och regn på morgonen fick oss att helt tänka om. Det skulle blivit en utflykt till Fitzroy, men istället följde vi med Julia & Alex till Lollipop's Playland - ett enormt lekland inomhus, där barnen kan köra bilar, klättra, åka rutschkana och hoppa i bollhav, medan föräldrar kan dricka latte, äta pommes frites och titta på (ja faktiskt) Oprah! Timmar av skoj, och trötta och svettiga barn fick man på köpet!



Rosa



Jag gillar rosa, allting blir fint I rosa! Nar vi gor tidningssidor i mama sa hur manga andra farger man an provar sa blir det alltid bra med rosa. Jag forsoker infora det har pa forlaget pa barnbockerna, men har ar dom inte lika fortjusta I rosa! Men nagra bocker har faktiskt fatt rosa titlar iallafall, sa jag har satt min lilla stampel pa nanting som jag lamnar efter mig har.

Idag var det regn ute, for forsta gangen sen vi kom hit. Jag har ju blivit helt vaderbiten har, och kollar vaderleksrapporten varannan timme. Jag ar vaderberoende! Maste ha min sol! Sa vaderberoede att jag nu for tiden har inbyggd rouge efter att har spenderat for manga timmar i solen forra helgen. Men nu ar det regn och det behovs, om inte sa for att fa stopp pa dom sista branderna. Det gjorde iallafall att mitt tag gick langsamt, och en massa tag blev installda, for Melbourne stannar upp nar det regnar, ungefar som Stockholm nar forsta snon kommer. Amanda, som brukar forbarma sig over mig som min privata chauffor fick idag for forsta gangen sta och vanta pa mig vid taget. Nog om vadret. Jag sitter anda inne och har utsikt over bokforlagets stora stora lagerlokal, sa jag ser anda inte ut! 

Vi har nog aldrig varit sa halsosamma som vi ar har! Ar ute varje dag, Micke och Molly ar ju ute jamt, jag lite varje dag, vi ater bonor, tofu och avokado, och jag gor yoga och mediterar pa min spikmatta. Kan det bli halsosammare! (Det mindre halsosamma ar val alla latten och alla kalla ol I solen!)

Maria Erlandsson


Vi akte till Aqualand med en trevlig barnfamilj och lekte hela dagen i solen och i vattnet och hoppborgen. Sen avslutar vi dagen med god middag i fororten och dom om min forvaning nar jag gar in pa deras dator for att kolla tagtider mitt i natten, da poppar mitt gamla namn upp, och jag fattar ingenting vad min gamla emailaadress gjorde dar, tills jag kopplade att vi spenderat hela dagen men Maria Erlandsson! 

Molly Dundee

Melbourne har ett stort, spännande zoo, med allt vad det innebär; giraffer, apor, elefanter, lejon, tigrar osv.. Givetvis begav sig Lattepappan och Molly dit, med matsäcken i högsta hugg. Molly var mest imponerad av aporna, elefanterna och alla de klättervänliga statyerna...




En dag på Aqualand

Molly och nya kompisarna fick en härlig dag på Aqualand, med sol, bad och studs i hoppborgen. 



Svenska Kyrkan rockar!

Torsdagens sångstund på Svenska Kyrkan avslutades med obligatorisk galenskap i lekparken. Molly lekte kungligt med en glass i ena handen och en näve jord i andra. De nya kompisarna Julia och Alex hade massor av tips på hur man kan rafinera leken. Molly tog också tillfället i akt att klättra i jätte-eken.

Molly njuter av sina favoritsysselsättningar: Äta glass, åka rutschkana och bli smutisg!Julia och Alex har massor av tips på hur leken kan bli roligare!Julia och Alex har massor av tips på hur leken kan bli roligare!Alla som känner Molly vet att hon älskar att klättra - och vad passar bättre att klättra i än en gigantisk ek?

På kvällen gjorde vi ett nytt försök att besöka utomhusbiografen i Botanical Gardens, och såg den otroligt roliga, klassiska Carrey-komedin Yes Man! Det rådde feststämning i parken, och de medhavda wrapsen, vindruvorna och den kalla pilsnern bidrog till den sköna känslan!
Mamma & Molly i väntan på att filmen ska börja. Riktig feststämning!
Molly somnade dock ganska fort, och vi undrade om det var ölen som kanske gjorde att vi tyckte filmen var rolig...

Kanske var det bara vi som fick lite öl som tyckte filmen var rolig...

Leta katt

Har pa jobbet ar det full fart. Alla springer runt runt och printar och printar infor en bokmassa I USA som forra agaren ska aka pa och det ar brattom brattom. Eftersom jag kom precis innan detta sker sa ar jag inte riktigt med I svangarna, men jag hjaper till sa gott jag kan! Jag hoppar mellan dom olika grafiska programmen och alla lager I photoshop och det gor mig helt snurrig ibland, och eftersom vi inte anvander indesign som hemma pa mama, sa borjar jag redan glomma det. Jag oppnade upp det en dag nar jag korde fast I photoshop och kande mig lite lost dar ocksa, sa kan det ga. 
Har gor dom massor med barnbocker I alla storlekar, och former och med alla mojliga tekniker, det ar utstansade former I bockerna, tryckt pa olika sorters plast, det finns bocker som ar tredimensionella, det finns bocker som man gor om till tag eller bilar. Allt man kan tanka sig, sa det ar en frojd att vandra runt I deras arkiv och kolla in gamla grejer.






Ett litet exempel pa vad jag pysslar med! Jag forsoker alltid smyga in lite bakgrundsillisar men det gar inte alltid hem. Det ar ganska stor skillnad pa att sitta och leta Gwyneth Paltrowbilder och bilder pa katter till ett pussel.

Apropa nat helt annat. Det ar tur att affarna stanger kl halv sex och jag kommer till stan kl halv sju annars skulle jag bara shoppa. Men igar sprang jag pa en affar som var oppen till sju och da passade jag pa att ta hem en ny garderob. Melbourneshopping ar trevligt. 




Lattepappa

Min hemmaman har gatt fran att dricka massor med koppar svart kaffe till att bli en lattepappa! 
Det ar valdigt lyxigt med en hemmaman och hemmapappa, som fixar tvatt, mat och handling och tar hand om Molly, plus vandrar omkring i hela Melbourne och upptacker nya stallen som vi sen kan ga till tillsammans! 
Manga promenader och manga latten!




sunset

Jobba, jobba, jobba och sen titta pa solnedgangen! 







Alla hjartans dag!



molly har kameran igen


Bisberg goes Melbourne


Molly ar var lilla fotograf. Det ar mest hon som fotar!

Vi akte ut till Svenska Kyrkan som hade barbecue i lordags, och vi hinner knappt dit forran varlden krympte med stormsteg. Vi traffade pa en dam som vi pratade borjade prata med och man borjar ju alltid med det gamla vanliga varitfran i Sverige man kommer och denna dam visade sig kom fran Sater och Hedemora och hon har en moster i ett hus i Bisberg. Jag minns inte ens alla namn som poppade upp pa manniskor fran dessa trakter, men jag fick henne kort och hon ville absolut att mamma och pappa maste hora av sig sa att dom kan prata en massa gamla bekanta. Nar hon gick kom nasta dam och satte sig bredvid mig och pratade dalmal, hon kande Kopmans, som kande farfar och sa fortsatte det. Jag var en mycket popular "dalkulla" for en kvall!





molly har kameran


Molly fotar mamma och pappa





vantar pa taget

 Efter en dag pa stranden star Molly och vantar pa taget.

en docka


Nu är allt som hemma igen, med en docka och en dockvagn och en boll! 





En dockvagn!


Grattis Molly fem år!


Molly i lekparken


Molly hittar nagra sma kompisar som hon visar runt i lekparken.

Stay


sa har skulle det vara! Fick det i fel ordning i detta virtuella fotoalbum.

cool


Stay


Molly fotar


Molly fotar


Molly jagar faglar




Fed Square


Federation Square, hit gar vi nar vi ska ut pa natet. Micke spenderar varje kvall har nar han jobbar! Jag kommer hem fran jobbet och Micke gar till jobbet! An sa lange har vi inte bredband.

Akvariet


Molly tittar pa pingviner pa akvariet.

Ja ma hon leva!!!


Molly fyllde fem ar igar!!! Lilla gumman, borjar bli stor. Vi skramde henne genom att vackte henne med tarta och ett ljus i form av en femma, Det var morkt och hon sov langre an oss, kors i taket, men sen kom hon pa att det var hennes fodelsedag! Femmanljuset hann brinna ner till halfen innan hon ville blasa ut det! 
Hon fick tre presenter, en gul boll, en rosa dockvagn och en docka! Docken ar en flicka som heter Pippi, (det ar inte svenska vanliga pippi). Hon var sa glad at sina presenter, nu kanner hon sig nog mer hemma! Hon springer runt med vagnen, och visar dockan sin sang, badrummet, trappan. 
Sen firade Micke och Molly hela dagen genom att besoka den botaniska tradgargen, kopa en koalabjorn, ata glass, och pa kvallen ville Molly ha hamburgare! 

Och ett stort grattis till lilla syster yster som fyller jamt samtidigt som Molly! 

En bild fran vart melbournehem! 


bilder

Molly provar pappas solbrillor

Framme!

Dagen D kom och gick! och plotsligt befinner vi oss pa andra sidan jorden, kanns valdigt langt borta och allt ar liksom upp och ner precis som vi trodde! Natt ar dag och dag ar natt, och sommar ar vinter och kallt ar varmt. Men vi vanjer oss!
For varje timme pa flyget fick vi ondare i vara ryggar och jag kande av resnerven och nar man tror att det ordnar sig sakert hur svart kan det blir, sa blir det inte alls som man tankt. Tva dagar innan vi satte oss pa flyget fick vi reda pa att lagenheten vi skulle fa skulle vi inte fa, utan det var en annan nu. och nar vi star dar mitt i natten och knackar pa hemma hos en okand manniska som skulle ha nyckeln, sa far vi reda pa att den lagenheten vi skulle fa inte har nan elektricitet, sa vi maste ta in pa ett hotell sa lange. Ok, vad som helst bara vi far sova! 
Det var ett jattefint rum och det gick hyfsat att sova, vi vaknade emellanat och var vakna nan timme har och dar, Molly med. 
Forsta morgonen pa Australisk mark vaknade vi kl 12. Och klev med forsiktiga steg ut i det nya crocdileland, men det var inte sa farligt! Det var soligt och varmt och runt hornet fanns cafeer och kladaffarer! Alltid bra! Men hela dagen gick vi anda i nat slags vakum och vantan, alltihop. Vi fick inte lagenheten idag heller. 
Men o onsdags fick vi flytta in till var nya lagenhet! Och det var faktiskt vart att vanta pa! Den ligger sa centralt man kan komma, mitt i Melbourne och den ar stor och rymlig och ljus, och den har tom ett rum vi inte har anvandning for! Och den har tva baddsoffor sa om ni har vagarna forbi finns det mycket plats! Bilder kommer senare, nar vi har fatt bredband hem.

Micke och Molly fyller sina dagar med att utforska staden och jag fyller mina med att kampa med photoshop och ta mig till jobbet och tillbaka. Jobbet ligger LAAAANGT utanfor var metropoliska placering mitt i stan. Sa det ar fanstastiskt att komma hem till stan varje kvall, ser fram emot det varje dag! Jag lar mig sakert snart photoshop och tills dess far lagrena jaga mig i drommarna....!



RSS 2.0